Ημερίδα στο Project Management
AGILE and SCRUM as Organizational «Change and Transformational» Agents
Οι οργανισμοί παγκοσμίως συνήθως κάνουν δύο πράγματα: 1) Business As Usual (BAU) (καθημερινότητα) ή 2) Projects (Έργα). Τα projects σε κάθε οργανισμό, ιδιωτικό ή δημόσιο, είναι ο μόνος τρόπος για την υλοποίηση των αλλαγών (changes) σε επίπεδο οργανισμού και την υλοποίηση της στρατηγικής (strategy) της εταιρείας.
Τα projects είναι ο μηχανισμός που μετακινεί τον οργανισμό από την σημερινή κατάσταση (CURRENT STATE ή AS IS) στην μελλοντική κατάσταση (FUTURE STATE ή TO BE). Η απόσταση που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων ονομάζεται διάκενο ή χάσμα (GAP).
Σχεδόν όλοι οργανισμοί είναι χωρισμένοι σε διευθύνσεις (functional areas ή divisions ή departments) που λειτουργούν συνήθως ως απομονωμένες μονάδες (silos) με την χρήση ιεραρχικού μοντέλου διοίκησης (hierarchical management). Η ιεραρχική διοίκηση ενός οργανισμού εφαρμόζει το “chain of command” ή “push management” ώστε να γίνει εφαρμογή των αποφάσεων της διοίκησης και η υλοποίηση αυτών από τα κατώτερα κλιμάκια της εταιρείας.
Τα ιεραρχικά μοντέλα διοίκησης (push management ή chain of command), η εναλλαγή περιβάλλοντος (context switching), η σπατάλη (waste), και η πολυεπεξεργασία (multitasking) υπάρχει σε όλους τους οργανισμούς δημιουργώντας σημαντικά έως ανυπέρβλητα θέματα.
To AGILE και το SCRUM φαίνεται ότι είναι από τις λίγες προσεγγίσεις παγκοσμίως που μπορούν να λειτουργήσουν ως CHANGE and TRANSFORMATIONAL agents. Έτσι το AGILE και το SCRUM μπορούν να μετασχηματίσουν κάθε οργανισμό, να βοηθήσουν στην καλύτερη λήψη αποφάσεων, να μειώσουν το context switching, να βοηθήσουν στην απαλοιφή του waste και να οδηγήσουν στην αποφυγή του multitasking.
Οι παραπάνω λόγοι οδήγησαν τον Stephen Denning, συγγραφέα των «The Leaders Guide to Radical Management» και «The Leader’s Guide to Storytelling», να δηλώσει στο Forbes: «Scrum Is A Major Management Discovery… Εάν υπήρχε βραβείο Nobel για το Management, αυτό θα έπρεπε να δοθεί στους Jeff Sutherland, Ken Schwaber και Mike Cohn για τη συνεισφορά τους και την ανακάλυψη της Scrum».
Στοιχεία Εκδήλωσης
[table “3” not found /]Hellenic Society of Systemic Studies